dimarts, 12 d’abril del 2016

3. LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL




 3. LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL


 Entre els anys 1870 i 1880 es van començar a produir una sèrie de canvis en la producció industrial que anomenem Segona Revolució Industrial i que van establir les bases de l’actual sistema de producció.


Els inicis d’aquest procés, que es va perllongar fins el 1920, els trobem als Estats Units i es va produir també al Regne Unit, França, Alemanya i Japó.


La Segona Revolució Industrial es caracteritzà per la millora de la producció gràcies a la incorporació de noves fonts d’energia com l’electricitat i el petroli, l’obtenció de nous materials com l’acer i l’aplicació de noves formes de treball com l’ automatització i el treball en cadena. A més, va sorgir un nou tipus de capitalisme: el capitalisme financer, fruit de les grans inversions realitzades amb els beneficis que havia aportat el primer esclat industrial i els diners procedents de la banca.


 Les noves fonts d’energia 

- L’electricitat. L’existència d’electricitat a la natura ja era coneguda des del segle XVIII, però per a la seva utilització massiva calia produir-la industrialment i tenir la capacitat de transportar-la a centenars de quilòmetres
 
-El petroli. D’altra banda, les primeres extraccions de petroli van fer-se als Estats Units, a Pennsilvània, cap a 1859 i va ser cap a 1870 quan Rockefeller va crear la primera gran companyia petroliera del món (Standard Oil Company).
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada